Send inquiry
You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Vår historia

1998

Vår företag, och den första TURBO

Initialt började vi med att tillhandahålla reservdelar/utbytesdelar för bilar och tunga maskiner. Men vi såg potentialen i turboaggregat och blev officiell partner till BorgWarner år 2000.

start

2000

Expansion

Vi utvidgade vårt företag och öppnade våra verksamheter i Sankt Petersburg och Moskva, Ryssland.

2003

Nya partnerskap

BR Turbo blev officiell partner för Garrett och Mitsubishi Turbochargers. År 2004 och påföljande år har BR Turbo blivit utnämnd till "Bästa distributör" i regionen av Garrett.

Mitsubishi
Garrett

2005

Återtillverkningsverksamheten

Starten på BR Turbos återtillverkningsverksamhet. Investeringar i kvalificerade anställda och specialutrustning för att tillhandahålla högsta kvalitet på tjänster till våra kunder.

2006

Fokus på turboladdare

När marknaden rörde sig mer mot bilar med turboladdare och vi såg potentialen i det, bestämde sig BR Turbo för att upphöra med sin reservdelsverksamhet och endast fokusera på turboladdare från den punkten och framåt.

office

2012

TOP 10

BR Turbo har blivit en av de 10 mest inflytelserika distributörerna av turboladdare i världen. Vi är glada över att våra kunder värdesätter oss och kommer att fortsätta sträva efter att kontinuerligt tillhandahålla de bästa tjänsterna.

2013

Ny verkstad, ny expansion

Genom att investera kraftigt i vår verksamhet flyttade vi vårt företag till vårt nya lager/kontor i Estland för att utöka vårt lager och vår verkstad. Verkstaden utrustades med den senaste tekniken som möjliggör för oss att återtillverka turbokompressorer med minimal fördröjning.

2016

Licens för att utföra expertis

Fram till detta år hade BR Turbo licens att sälja och återtillverka BorgWarner turbokompressorer. Men, från och med 2016, efter en grundlig granskning av alla våra operationer, gavs vi kapaciteten att officiellt representera BorgWarner och utföra teknisk expertis på trasiga turboladdare.

2019

Onlinekatalog

År 2019 lanserade vi en onlinebutik på fyra språk: turbo.ee (estniska och engelska), turbokorjaus.fi (finska) och turboladdare.se (svenska). Detta förenklade avsevärt orderhanteringen för våra kunder, eftersom de nu kunde göra det snabbt och bekvämt i sitt personliga konto på webbplatsen. På så sätt kunde både privatpersoner och företagskunder enkelt beställa turboladdare utan att spendera tid på ytterligare samtal eller postorder.

2022

Tecdoc, Automechanika Frankfurt

År 2022 blev vi leverantör för Tecdoc. Detta stärkte inte bara vårt rykte som en pålitlig leverantör av kvalitativa turboladdare utan utökade även våra möjligheter inom området produktfördelning. Tack vare detta samarbete blev information om våra produkter tillgänglig för en bred konsumentbas över hela världen via Tecdoc-databasen, vilket hjälpte oss att stärka vår position på marknaden och utöka vår kundbas. Dessutom deltog vi i en av de största utställningarna i världen - Automechanika Frankfurt.

tecdoc
office

2023

Autodoc, Speed4trade

År 2023 stärkte vi våra partnerskapsband genom att bli partner med en av de största plattformarna för försäljning av bildelar i Europa, Autodoc, och distributörer på den digitala plattformen för B2B och B2C e-handel, Speed4Trade. Dessa samarbeten utökade avsevärt tillgängligheten av våra produkter för kunder över hela Europa.

tecdoc